Sveta geometrija

Geometrijski liki, ki so jih uporabljale vse stare civilizacije.
Kaj je sveta geometrija?

Sveta geometrija je starodavna znanost svetega jezika in ključ za odpiranje spoznanja, kako je sestavljen in kako deluje Univerzum. Je študija oblik, ki oblikujejo in tvorijo valovanje in vibracije, ki presegajo tridimenzionalno resničnost. Je jezik ustvarjanja, ki obstaja kot temelj vseh snovi, ki poganjajo našo dušo. V sistemu svete geometrije je narejen načrt za naše celotno stvarstvo in harmonično konfiguracijo duše, ki tvori božanski ritem in posledično ustvarja manifestacije.

 

sveta geometrija

Sveto geometrijo sestavljajo univerzalni vzorci, ki se uporabljajo v oblikovanju vsega v naši resničnosti. Vzorci svete geometrije so vtisnjeni in zabeleženi tudi v naši DNK, v vsaki molekuli in celici našega telesa. Sveta geometrija tvori tudi božansko matriko življenja, preko katere smo vsi povezani z vsem in preko katere dostopamo do vseh informacij, ki so kadar koli obstajale. Preko te božanske matrike vstopamo do informacij svoje duše, informacij, ki so bile zapisane v vseh naših preteklih življenjih. Je znanost in sveti jezik, ki vodi do razumevanja, na kakšen način je vesolje in življenje ustvarjeno. Uravnava človeško energijsko polje, ker vsebuje popoln informacijski sistem, ki je namenjen zdravljenju in rasti v mnogih dimenzijah, zato odpira višje ravni zavesti ter odklepa starodavne modrosti in moč.

Kaj je Roža življenja?

Sveta geometrija rože življenja je tako stara kot svet. Vse v stvarstvu temelji na tem osnovnem vzorcu. Ta univerzalni vzorec so uporabljale vse stare kulture že v prazgodovini in v času nastajanja religij. To je vzorec, ki ga še danes pozna vsak Zemljan, ne glede na versko pripadnost. Roža življenja izžareva harmonijo svete geometrije in predstavlja neskončnost. Je vzorec življenja, po katerem je ustvarjeno stvarstvo in ki prepleta vse ustvarjeno. Roža življenja ponazarja povezanost vseh živih bitij, vezi, ki jih skoznje tke življenje, eno zavest, ki teče skozi vse. Grobo poenostavljeno lahko rečemo, da ta simbol pomeni življenje samo.

Ali Sveto geometrijo najdemo v naravi?

Vse, kar obstaja, je narava in tudi mi smo njen sestavni del. V naravi lahko opazujemo, kako pomirjujoče nas obdarjajo naravni vzorci in oblike, ki jih tvori in gradi narava sama. V naravi je mnogo naravnih oblik, ki so na primer sestavljene iz šestkotnikov: snežinke, vodni kristali, čebelji panji, vzorci na kožuhu raznih živali … Najdemo jih na metuljih, cvetlicah, slonih, vodnih kristalih, drevesih, piramidah, planetih, galaksijah, zvezdah in še in še bi lahko naštevali.

Del svete geometrije so tudi žitni krogi, ki se pojavljajo po različnih koncih sveta. Ti krogi v nas vedno prebudijo željo po informaciji, kaj se skriva za tem. Dajejo vtis podpisa, ki nam ga posreduje neka višja inteligenca. To so magični krogi, ki tvorijo čudovite strukture in vzbujajo radovednost in željo po iskanju odgovorov.

Sveta geometrija je tudi glasba in zvok, zato vzorci, ki nastajajo v sveti geometriji, obenem pomenijo frekvenco, saj zvok prav to je – frekvenca. Žitni krogi potemtakem oddajajo frekvenco, ki bo po mojem mnenju in po mnenju mnogih drugih pripomogla k dvigu zavesti planeta in vsega na njem.

Neverjetno je, da vse, kar je tako preprosto, deluje tako neverjetno popolno, ne da bi človek moral kakor koli spreminjati in posegati v naravo. Vse te življenjske oblike se ustvarjajo same. Kreirajo se najrazličnejše oblike, katerih osnova je krog, ki predstavlja neskončnost, enost, povezanost in popolnost. S šestilom narisani nizi krogov (tako kot smo jih nekoč skoraj vsi spontano risali v šoli, presenečeni, kaj vse nastaja iz takega nizanja krogov) tvorijo vse ostale geometrijske like in telesa. In verjetno ne bomo nikdar popolnoma razumeli, koliko pomembnih kod in informacij vsebuje tak niz krogov.

Ali moški in ženski gledajo drugače na Sveto geometrijo?

Ljudje smo elektromagnetna bitja in združujemo moški in ženski vidik. V sveti geometriji je vse simetrično in harmonično, saj sta oba vidika uravnovešena. Eno brez drugega ne gre. Ko je enega od njiju preveč ali premalo, to pripelje do neharmoničnosti. Vsak človek ima v sebi oba vidika in ne samo enega. Oba sta tudi enako močna; prevlada ne obstaja. Harmonija je ključ do prijetnejšega sveta, ki bo idealen prostor za vsa bitja.

 

Ženski vidik Svete geometrije:

Krog, ki je osnovni del svete geometrije, je ženski vidik. Je zaobljenost, kar je lepo opaziti v primerjavi ženskega in moškega telesa. Kar je žensko, je zaobljeno, moško pa bolj ravno in brez oblin. Ženski vidik predstavlja tudi duhovnost, življenje tukaj in zdaj, čustva, gibanje, ustvarjalnost, desno polovico možganov, vzhodni del sveta, intuicijo, umetnost, glasbo ter domišljijo. Je srce, je enost, sodelovanje, povezanost in magnetizem in s tem povezano valovanje vibracije. 

 

Moški vidik svete geometrije:

Moški vidik pa so linije, ki nastanejo s povezovanjem presečišč in središč krogov ter tako tvorijo tudi vse ostale geometrijske like in telesa. Moški vidik predstavlja linearnost od točke A do točke B, fizični svet, osredotočenost, nadzor, analitično razmišljanje, logiko, levo polovico možganov, zahodni del sveta, razum, dualnost in s tem ločevanje in tekmovalnost. 

Čeprav je naša družba bolj moško usmerjena in tako stanje prevladuje že tisočletja, kar se kaže povsod na svetovni ravni. Uravnovešanje moškega in ženskega principa bi pomenilo samo eno: začetek prave nove zlate dobe. Če rastlina ne raste v ravnovesju in po danem načrtu, bo verjetno kmalu odmrla. Enako se zgodi z nami.

Risanje svete geometrijo

Roža življenja je simbol svete geometrije, rišemo pa jo lahko v neskončnost. Tista najosnovnejša in najpogosteje prikazana je sestavljena iz 9 krogov, lahko pa seveda nadaljujemo z risanjem krogov in kmalu se nam odpre širša slika. Pridemo do sadeža življenja, ki ga tvori 13 krogov. S povezovanjem središč krogov v linije, se nam pokaže vsem znana zvezda tetraeder, imenovana tudi Davidova zvezda ali Merkaba, ki je naše svetlobno kozmično telo.

Sveta geometrija je geometrija zavesti, kjer ni niti začetka niti konca. Vse samo je, obstaja. Vsaka živa stvar ima svojo obliko in kodo, po kateri raste in se razvija. Risanje krogov je zelo preprosto s šestilom, potrebujemo le malce natančnosti in potrpežljivosti. Čez čas se nove in nove oblike začnejo odkrivati same od sebe. Z risanjem pa raste tudi naše zavedanje, zato kdaj poskusite sami!

 

Koledar dogodkov

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prijava na novice

Članki o PEH

Sorodne vsebine:

×
Prijava na novice