Kaj je meditacija?

Meditacija (iz latinske besede meditatio, ki je izpeljana iz glagola meditari, kar pomeni "premišljevati, oblikovati") je vsakršna dejavnost, pri kateri posameznik načrtno spreminja stanje zavesti z namenom, da bi dosegel kakšen specifično zastavljen cilj ali da bi se preprosto umiril.

Meditacija je pomembno orodje pri doseganju človekovega ravnotežja. Naši dnevi so napolnjeni z umsko dejavnostjo, zato je zelo blagodejno, če si vzamemo nekaj časa, da um sprostimo in se umaknemo iz sveta misli. Seveda je naš um v začetku kot nevzgojena živalca in skače in skače in se nikakor noče umiriti.

Kako naj meditiram?

Vse misli dopustimo, ničemur se ne upiramo. Ko uspemo gledati med meditacijo tok naših misli, kot da bi se skozi nas vrtel film, se ne vpletamo vanje, jim ne dajemo več pozornosti in s tem energije. Ker jih ne hranimo več, počasi izginjajo in mi se znajdemo v blagodejni tišini, ki nas zdravi in pomirja.

To je stanje v meditaciji je onkraj uma. Takrat ga presežemo oz. transcendiramo in izkusimo, da smo veliko več kot samo misel ali telo. V sebi čutimo mir in hkrati neko poživljujočo energijo, ki vibrira skozi nas. To je v bistvu življenje samo, energija življenja oz. božanska vibracija, ki teče skozi našo obliko in jo oživlja.

Kaj lahko pričakujem od meditacije?

Meditacija je eno od najbolj vznemirljivih potovanj, kar jih poznamo. To je potovanje vase in spoznavanje pravega sebe onkraj uma in oblike. S takim meditacijskimi potovanji pa spoznamo, kdo pravzaprav smo in se naučimo kreirati svoj lasten svet in življenje.


Seveda pa je edino, kar je merodajno v vsej tej zgodbi meditacije je naša izkušnja. Te izkušnje ne more nadomestiti nobena teorija. Zatorej – prisrčno vabljeni v izkušanje meditacije na potovanje v notranji svet.

 

Vabljeni v našo meditacijsko skupino, kjer vas popeljem v čudovita meditacijska potovanja vase.

 

Če pa bi še bolje radi spoznali sebe, ali celo vodili meditacijske skupine,  se nam pridružite tudi na certificiranem tečaju PEH meditacije.

Preveri program meditacij v našem koledarju dogodkov.

 

Kako naj meditiram?

Vprašanja in rezervacije

Za vsa vprašanja, ki jih imate in rezervacijo termina nam pišite preko spletnega obrazca

ali pokličite na 041 768 278
(pon - pet: 10:00 - 19:00).

 

Koledar dogodkov

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Prijava na novice

Podatki podjetja

GALIA,
Karmen Matičič s.p.

Žerjalova 30

1000 Ljubljana

DŠ 89476786

TRR SI56 1010 0005 5113 843
Swift koda: BAKOSI2X
BANKA INTESA SANPAOLO D.D.,
Pristaniška 14, 6502 Koper

Članki o PEH

Sorodne vsebine:

×
Prijava na novice